app App met ons: 0497530237

app App met ons: 0497530237

MENU
Een goede rijopleiding volg je maar één keer in je leven!

Scooter rijbewijs

Generatieverschil bepaalt je regels bij examens

Ben je van plan om binnenkort je scooter rijbewijs te gaan halen? Dan weet je vast ook dat je hiervoor al het theorie-examen kan afleggen als je 15,5 jaar bent. Dit rijbewijs heet overigens officieel geen scooterrijbewijs. De officiële naam voor een scooter is namelijk bromfiets of snorfiets. Zo staat het ook in de wet. Dat we dan in werkelijkheid inmiddels bijna allemaal op een scooter rijden maakt daarbij geen verschil. Ga je voor het eerst een rijbewijs halen? Dan haal je eerst je theorie-examen en vervolgens je praktijkexamen AM2. Ben je geslaagd? Dan mag je direct zelf rijden en het maakt niet uit of je dan met een snorfiets of een bromfiets scooter de weg op gaat. Niet iedere scooter is hetzelfde, maar je hebt voor zowel de scooters als snorfiets als die van de scooters als bromfiets de regels geleerd. Met hulp van Verkeersschool Ben Verhagen haal je jouw scooter rijbewijs op de snelst mogelijke manier. Kun je om medische redenen geen auto meer rijden en is je A- of B-rijbewijs ongeldig geworden? Dan kun je in veel gevallen wel blijven rijden. Je optie is dan een brommobiel met rijbewijs AM4.

Waarom zijn de regels om een rijbewijs voor de scooter te halen zo streng?

Voor veel 15,16 en 17- jarigen zijn de verhalen van oudere generaties vaak wat zuur. Ben je nu voor het eerst toe om zelf te kunnen rijden op scooters? Dan moet je netjes je theorie-examen doen en vervolgens je praktijkexamen doen. Dat is zo bepaald door de overheid. De overheid werkt aan de veiligheid op de weg. Het aantal ongelukken met scooters liep uit de hand en helaas was het vooral de jongere die zich vaak niet aan de regels hield of ze niet kende. Misschien ken je de verhalen van je ouders wel. Die stapten namelijk gewoon op een brommer toen ze 16 werden en reden weg. Dat mocht ook gewoon, zolang je maar verzekerd was. Bij Verkeersschool Ben Verhagen begrijpen we je prima als je vindt dat dit niet helemaal eerlijk is. Het enige dat wij eraan kunnen doen is ervoor zorgen dat je zelf goed, veilig en voordelig aan je scooterrijbewijs wordt geholpen.

5 Tips zodat je snel je snorfiets/bromfietsrijbewijs hebt

  • Begin al op je 15,5e met het theorie-examen
  • Rijdt niet zonder rijbewijs. Het kan je een rijontzegging opleveren
  • Een scooterrijbewijs halen kost geld. Spaar voldoende
  • Kijk hoe anderen het doen en leer van foute en goede dingen
  • Kies voor een rijschool die je goed, snel en voordelig helpt

Neem contact met ons op om je scooter rijbewijs te gaan halen?

Telefoonnummer 0497-530237. E-mailadres info@benverhagen.nl. Verkeersschool Ben Verhagen helpt jou bij het halen van je scooter rijbewijs.