app App met ons: 0497530237

app App met ons: 0497530237

MENU
Een goede rijopleiding volg je maar één keer in je leven!

Tractorrijbewijs

Het verschil tussen een trekker certificaat en een T-rijbewijs

Ben jij van plan om je tractorrijbewijs te halen? Dan heb je misschien eerder al je trekker certificaat gehaald. Als je 18 jaar bent is je trekker certificaat niet meer voldoende. Het trekker certificaat is namelijk geen officieel tractorrijbewijs. Iedereen die een LBT of MMBS-voertuig op de openbare weg bestuurt moet of een trekker certificaat of een tractorrijbewijs hebben. Het tractorrijbewijs wordt in algemene zin meestal aangeduid als T-rijbewijs. Bij Verkeersschool Ben Verhagen verzorgen we de opleiding voor het tractorrijbewijs. De regels worden met enige regelmaat aangepast. Momenteel adviseren wij onze kandidaten vaak om in deze fase van wijzigingen het autorijbewijs B te halen. Daarmee ben je namelijk nu automatisch verzekerd van de bevoegdheid om LBT en MMBS-voertuigen op de openbare weg te mogen besturen.

Tractorrijbewijs voor LBT’s en MMBS’en

Kom je met de trekker niet op de openbare weg? Werk je bijvoorbeeld alleen maar op de akker en rijdt iemand anders de trekker naar de boerderij via de openbare weg? Dan heb je geen tractorrijbewijs nodig. Ook als 16- of 17jarige val je dan buiten de regels voor het trekker certificaat. LBT en MMBS zijn afkortingen voor land- en bosbouwtrekker en motorrijtuig met beperkte snelheid. Verkeersschool Ben Verhagen werkt vanuit drie verschillende vestigingen in Noord-Brabant. Een regio met veel landbouwvoertuigen. Steeds vaker zijn deze landbouwvoertuigen groot, sterk en multifunctioneel. De overheid zet zich in op het gebied van verkeersveiligheid door het aantal ongevallen met deze voertuigen terug te willen dringen. Daarvoor zijn de regels en is het T-rijbewijs ingevoerd. Wil je weten welk soort rijbewijs in jouw situatie het beste uitkomt? Neem dan contact met ons op voor de actualiteit en jouw mogelijkheden.

Welke rijbewijzen haal je bij Verkeersschool Ben Verhagen?

Verkeersschool Ben Verhagen is een allround rijschool waar je voor alle verschillende rijbewijzen terecht kunt. Haal via ons je rijbewijs voor:

  • Auto
  • Motor, scooter en brommobiel
  • Aanhanger
  • Vrachtwagen en touringcar
  • Code 95 aantekening voor beroepschauffeurs

Neem contact met ons op voor vragen over je tractorrijbewijs

Wil je meer weten over de actuele regelgeving? Bijvoorbeeld omdat je wilt weten welk soort rijbewijs in jouw situatie het beste is? Bel dan met Verkeersschool Ben Verhagen. Ons telefoonnummer is 0497-530237. Liever een mailtje sturen? Ons e-mailadres is info@benverhagen.nl. Wij nemen dan zelf contact met je op over je tractorrijbewijs.

Voor de tractor rijopleiding zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met ABEMEC Veghel