app App met ons: 0497530237

app App met ons: 0497530237

MENU
Een goede rijopleiding volg je maar één keer in je leven!

Auto

Rijbewijs B

Een goede rijopleiding volg je maar één keer in je leven!

Je rijbewijs is een éénmalige investering waar je een leven lang plezier van hebt. Het geeft je de mogelijkheid je onafhankelijk en mobiel te verplaatsen. Ben daarom kritisch en kies  alleen de juiste rijopleiding die volledig bij jou past.

Wij adviseren je graag om die keuze te kunnen maken en nodigen je uit een afspraak te maken voor een intake rijles. Je ervaart dan zelf: onze persoonlijke aanpak, de sfeer en deskundigheid.

Want laten we eerlijk zijn: ieder mens is uniek en dat begrijpen wij heel erg goed en juist daar willen wij op inspelen.

Om dit te bereiken stellen wij hoge eisen aan ons zelf: continue zoeken naar verbeteringen, bijscholingen van de instructeurs en onze processen evalueren. Zo zijn onze instructeurs ook speciaal opgeleid om op een juiste wijze om te kunnen gaan met o.a. autisme en ADHD.

Voor onze kwaliteit zijn wij gecertificeerd door: BOVAG ***, CRKBO, VTL en SOOB. Daar zijn we trots op. Deze kwaliteitslabels worden jaarlijks gecontroleerd en willen wij blijven waarmaken!

30 jaar kwaliteitsopleidingen betekent ook:

 •     Hoog slagingspercentage
 •     Voordelige opleidingen
 •     Gecertificeerde opleidingen
 •     Deskundige en vriendelijke instructeurs
 • Moderne voertuigen
 • Gestructureerde opleidingen en lesplannen
 • Betrouwbaar en eerlijk

Ben je zover met de opleiding dat het praktijkexamen kan worden aangevraagd, heb je de mogelijkheid een proefexamen te rijden met een voormalig examinator van het CBR. Jouw prestaties worden uiteraard geëvalueerd en je ontvangt waardevolle tips/tools.

Onze opleidingen

In overleg wordt gekozen voor een reguliere opleiding, een pakket of een compact rijopleiding.

Bij een reguliere opleiding worden voorafgaande geen vaste afspraken gemaakt over de datums van de lessen en examen. In samenspraak met de instructeur worden wekelijks de volgende lessen gepland, eventueel de TTT (Tussen Tijdse Toets) en/of het praktijkexamen.

Wordt gekozen voor een pakket opleiding, dan wordt de gewenste/noodzakelijke samenstelling van de opleiding: aantal lessen, de TTT, het proefexamen en praktijkexamen voorafgaande afgesproken. De verkeersschool verleent in dit geval een aantrekkelijke korting.

Een compact rijopleiding is samengesteld zoals het pakket, doch hierbij wordt de opleiding gegeven in een relatief kort tijdsbestek (meerdere lessen per week of zelfs per dag). Ook bij deze opleiding ontstaat een aantrekkelijke korting.

Een Tussen Tijdse Toets (TTT)

De tussentijdse toets lijkt heel veel op een ‘echt’ praktijkexamen. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt autorijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • beheersing van de auto
 • kijkgedrag
 • of je op de juiste wijze voorrang verleent
 • inhalen / voorbijrijden
 • in- en uitvoegen
 • rijden op kruispunten en rotondes
 • bijzondere verrichtingen

Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet.

Vrijstellingen

Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij het herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen.

Simulator

De verkeersschool beschikt over een rij-simulator, waarvan kosteloos gebruik kan worden gemaakt. Je mag al oefenen in de simulator alvorens te beginnen met de praktijk rijopleiding. Ook gebruiken wij de simulator als de bediening van de auto even niet lukt of verkeerssituaties extra aandacht vragen. Wij besparen daarmee direct een aantal rijlessen.

Voel je vrij en maak een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek of een intake rijles