app App met ons: 0497530237

app App met ons: 0497530237

MENU
Een goede rijopleiding volg je maar één keer in je leven!

Theorie

Wij vallen maar meteen met de deur in huis!

Kennis van de verkeersregels en -tekens wordt door velen helaas onderschat. Het is geen noodzakelijk kwaad, in tegendeel! Om het samenspel tussen verkeersdeelnemers en/of gemeenschappelijk gebruik van het asfalt goed te laten verlopen, zijn absoluut spelregels noodzakelijk, evenals de naleving.

De verkeersregels en -tekens kunnen niet geleerd worden in één dag, zoals op diverse plaatsen in Nederland wordt verkondigd. Er worden dan slechts ‘truckjes’ aangeleerd om te kunnen slagen. Er is dan absoluut geen sprake van: kennisoverdracht, onderlinge verbanden en/of aandacht voor de noodzakelijke en vereiste verkeersmentaliteit! Helaas blijkt het bij kandidaten die een dergelijke ééndaagse cursus hebben gevolgd, noodzakelijk de kennis van regels en tekens alsnog aan te leren tijdens de praktijkopleiding. Dit is een kostbare aangelegenheid: de auto stil te zetten om tijdens de praktijkles uitleg te moeten geven over theorie, betekent een gemiste kans!

Wij zijn van mening dat theorie een integraal en onlosmakelijk deel is van onze verkeersopleidingen. M.a.w. onze verkeersopleiding is bedoeld om kandidaten op te leiden tot verantwoordelijk bewuste, zelfstandige, veilige bestuurders en bestaat uit:

  • Kennis van de verkeersregels en -tekens (spelregels), en;
  • Praktijkopleiding (vaardigheden) en;
  • Vormingsaspecten (juiste verkeersmentaliteit).

Een goede kennis van de verkeersregels vormt de basis voor de praktijkopleiding!

  • Wij geven iedere maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur, voor een bescheiden bedrag, theorie-opleidingen voor het rijbewijs B. Deze opleiding kan al worden gevolgd als je 16 jaar bent en bij ons de praktijkopleiding gaat volgen.
  • Volg je een opleiding bij een andere rijschool en heb je moeite met de theorie, mag je toch aan onze deur kloppen. Een afspraak is dan noodzakelijk.
  • Voor de theorie-opleiding C (vrachtauto) bekijk de pagina ‘vrachtauto’.
  • Wij verzorgen tevens theorie-opleidingen voor de aanhangwagen/caravan e.d. (een theorie-examen is niet vereist voor de rijbewijscategorie BE).
  • Voor theorie-opleidingen AM (bromfiets) en AM4 (brommobiel) worden individuele afspraken gemaakt.

Indien noodzakelijk of gewenst kunnen afspraken worden gemaakt de theorie-opleiding individueel uit te voeren.

Neem gerust contact op om een vrijblijvende afspraak te maken.

Wij nemen daar echt de tijd voor!