app App met ons: 0497530237

app App met ons: 0497530237

MENU
Een goede rijopleiding volg je maar één keer in je leven!

Tractor

Met een tractor veilig de weg op.

Wil jij je tractor rijbewijs halen, zodat je een land- en bosbouw (LBT) en voertuig met beperkte snelheid mag besturen op de openbare weg? Dan kan Verkeersschool Ben Verhagen je uitstekend helpen. Wij voeren deze opleidingen uit in samenwerking met ABEMEC Veghel. Het tractor rijbewijs wordt ook wel rijbewijs T of T rijbewijs  genoemd. Vanaf 1 juli 2016 is het verplicht om deze of een autorijbewijs dat voor 1 juli 2015 behaald is.

Moderne tractoren

Voor je tractor rijbewijs hebben we moderne tractoren om mee te lessen. De aanhanger hierachter is voorzien van druklucht-beremming, wat in de praktijk het beste werkt. Onderdeel van het tractor rijbewijs is ook het veilig aan- en af kunnen koppelen van de aanhanger. Hier zullen we volop mee oefenen.

Wat is er allemaal mogelijk.

Er komt veel kijken bij het  halen van je tractor rijbewijs. De wet- en regelgeving op dit vlak is behoorlijk complex. We helpen je graag. Hieronder geven we je een aantal handige tips, zodat je precies weet wat er mogelijk is bij ons.

  • Je kunt met 15,5 jaar al je theorie-examen halen bij het CBR. Daarna is het certificaat 1,5 jaar geldig. Je kunt bij ons het studiemateriaal opvragen.
  • Pas met 16 jaar mag je rijlessen nemen en het praktijkexamen halen voor je tractor rijbewijs. Dit doe je niet bij het CBR, maar bij het CCV.
  • Ben je student? Dan geldt er mogelijk een subsidieregeling.
  • We adviseren je graag over het voor jou geschikte programma.

tractor

Tips over het tractor rijbewijs?

Tot slot nog even een tip voor buitenlandse studenten. Je hebt dan altijd rijbewijs T nodig, wanneer je daar een tractor of ander landbouwvoertuig wilt besturen. Je mag ook in het bezit zijn van rijbewijs CE (dus vrachtauto en aanhanger). Wil je vaker tractoren of andere landbouw- en bosbouw trekkers besturen? Dan is het halen van je tractor rijbewijs geen overbodige luxe. Wij helpen je hier graag mee. Bel ons voor meer informatie of het inplannen van de eerste les(sen): tel:0497-530237. Je mag ook via onze website een bericht achterlaten en wij contacteren je zo snel mogelijk over het tractor rijbewijs.